“Hrvatski krvnik” više neće suditi na Europskom prvenstvu. Bahati Nizozemac morao je otići kući

“Hrvatski krvnik” više neće suditi na Europskom prvenstvu. Bahati Nizozemac morao je otići kući

Nizozemski sudac, Danny Makkelie, više neće suditi na Europskom prvenstvu, odlučila je UEFA nakon njegove kontroverzne utakmice između Hrvatske i Italije.

Nizozemski portal AD izvijestio je da se Makkelie, policijski inspektor, već vratio u Rotterdam. Hrvatska je izrazila nezadovoljstvo zbog osam minuta sudačke nadoknade, tijekom koje su primili gol za 1:1, što je izazvalo bijes javnosti. Makkelie je također sudio u pobjedi Njemačke nad Mađarskom, a Mađari su se žalili na sporni gol zbog navodnog prekršaja u napadu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ZLATNA SOCIJALISTIČKA MLADEŽ: Sin Ivice Račana u svoju imovinsku karticu upisao enormno bogatstvo. Sada kaže da to baš i nije tako

Ovo je Makkelieju bilo drugo Europsko prvenstvo, a sudio je i na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru.

Podsjetimo, jedna od legendi Vatrenih, Josip Šimunić, komentirao je tu situaciju za BILD.

“Od početka sudac nije svirao ispravno, većinu odluka je donosio protiv Hrvatske. Nije bilo ni pošteno ni balansirano, a počelo je s penalom. Sudac je bio dobro pozicioniran i vidio je igranje rukom, ali nije pokazao na bijelu točku samoinicijativno nego je čekao VAR”, objasnio je Šimunić.

Bivši hrvatski reprezentativac ukazao je na još jednu spornu stvar. “Kako je našao osam minuta nadoknade, nitko ne zna! To je potpuno razočaravajuće. Ako je stvarno policajac, mora sviju tretirati jednako na ulici. U mojim očima on nije veoma loš policajac.”

Ipak, krivicu za ispadanje s prvenstva nije htio u potpunosti prebaciti na suca. Šimunić je podjsetio i na kasni gol koji je Hrvatska primila od Albanije, navodeći da je to razlog zašto Vatreni nisu prošli dalje.

Izbornik Zlatko Dalić našao se na udaru kritika, no Šimunić je imao jasnu poruku za sve: “Trenutno je previše emocija… Želio bih poručiti svim ljudima u Hrvatskoj – Modrić i Dalić su hrvatski heroji! Obojici treba podići spomenike u svakom gradu u našoj zemlji. Nevjerojatno je ono što su obojica učinili za našu zemlju u zadnjih sedam godina.”

Foto: Hina