Stanje je dosta ozbiljno: Predsjednički kandidat Bernie Sanders pretrpio srčani udar

Stanje je dosta ozbiljno: Predsjednički kandidat Bernie Sanders pretrpio srčani udar

Američki demokratski kandidat Bernie Sanders pretrpio je srčani udar početkom ovog tjedna, objavili su u petak njegovi liječnici, opisujući njegovo zdravstveno stanje u puno ozbiljnijem svjetlu nego li je to bilo ranije.

Sanders (78) naglo je u utorak otkazao sve izborne događaje nakon što je osjetio snažnu bol u prsima. Potom je bio podvrgnut kiruškom zahvatu kojim se tretirala blokirana arterija te su mu ugrađena dva stenta koja su pomogla otvoriti krvnu žilu.

Nekoliko sati kasnije njegova je kampanja ponovno pokrenuta, a njegova je supruga u četvrtak objavila da će Sanders sudjelovati u četvrtoj demokratskoj raspravi 15. listopada.

No u petak, nakon što je Sanders napustio bolnicu, njegovi liječnici koji su obavili liječenje prikazali su slučaj u puno ozbiljnijem svijetlu.

“Nakon što je na otvorenome doživio jaku bol u prsima, senatoru Sandersu dijagnosticiran je infarkt miokarda”, naveli su u izjavi Arturo Marchand i Arjun Gururaj koristeći se medicinskim terminom za srčani udar.

Dvojica liječnika navela su da su “sve druge krvne žile” normalne te da je Sanders otpušten uz instrukcije koje treba slijediti uz pomoć svog osobnog liječnika.

Ova objava, koju je u javnost pustila Sandersova kampanja, mogla bi potaknuti nova pitanja o Sandersovoj dobi i zdravlju u trenutku dok se on bori za nominaciju unutar vlastite stranke kako bi postao demokratski kandidat koji će se 2020. suočiti s američkim republikanskim predsjednikom Donaldom Trumpom u kampanji za predsjedničke izbore.

Foto: Cj Gunther/Hina

Facebook Comments