Američki vojnici ubijeni u bombaškom napadu: Talibani objavili zanimljivo priopćenje

Američki vojnici ubijeni u bombaškom  napadu: Talibani objavili zanimljivo priopćenje

Talibani oštro osuđuju smrtonosne napade koji su se dogodili u četvrtak blizu zračne luke u Kabulu, rekao je njihov glasnogovornik, istaknuvši da su se napadi dogodili u području pod odgovornošću američke vojske.

“Islamski Emirat oštro osuđuje bombaške napade na civile u zračnoj luci”, napisao je na Twitteru Zabihulah Mudžahid.

“Eksplozije su se dogodile u području u kojemu su za sigurnost odgovorne američke snage”, dodao je.

“Čim shvatimo kakvo je stanje u zračnoj luci i čim je napuste strane vojne snage, više neće biti takvih napada. Oni se događaju upravo zbog prisutnosti stranih vojnih snaga”, rekao je turskoj televiziji Haberturk TV, visoki talibanski dužnosnik Abdul Kahar Balkhi.

Po podacima kojima raspolaže Pentagon, blizu zračne luke dogodile su se dvije eksplozije. U njima je, kako je jedan talibanski dužnosnik rekao za Reuters, poginulo 13 ljudi, javlja N1.

Pentagon kaže da je među žrtvama bilo i Amerikanaca. Glasnogovornik američkog ministarstva obrane John Kirby objavio je da su među žrtvama i američki vojnici, ali nije dao točan broj. Nekoliko američkih vojnika je i ranjeno, dodao je.

Američki su dužnosnici rekli kako čvrsto vjeruju da iza napada stoji Islamska država, odnosno njezin ogranak u Afganistanu.

Foto: Hina