Njemački admiral ekspresno smijenjen: Skupo su ga stajale lijepe riječi o Putinu

Njemački admiral ekspresno smijenjen:  Skupo su ga stajale lijepe riječi o Putinu

Zapovjednik njemačke mornarice Kay-Achim Schönbach u subotu je odstupio s dužnosti nakon što je njegova izjava da ruski predsjednik Vladimir Putin zaslužuje poštovanje i da se Krim koji je okupirala Rusija ‘nikad neće vratiti Ukrajini’, dobila brojne kritike.

“Zatražio sam od ministrice obrane Christine Lambrecht da me odmah razriješi dužnosti”, priopćio je viceadmiral Kay-Achim Schoenbach.

“Ministrica je prihvatila moj zahtjev”, dodao je, javlja Jutarnji list.

n je podnio ostavku nakon komentara iznesenog u petak u Indiji. Nakon toga, Ukrajina je pozvala njemačkog veleposlanika i Schönbacha da povuku izjavu.

“Ono što on zaista želi je poštovanje”, rekao je o Putinu. “I Bože moj, dati nekome poštovanje malo košta, ako ne i ništa. Ako se mene pita, jednostavno je dati mu poštovanje koje doista zahtijeva i vjerojatno također zaslužuje.”

Schönbachovi komentari dolaze nakon što je Moskva razmjestila 100 tisuća vojnika uzduž ukrajinskih granica, što je dovelo do tjedana diplomatskih napora da se spriječi rat.

Rusija niječe da planira bilo što, no također zahtijeva da NATO obeća da neće primiti Ukrajinu u članstvo ili se širiti dalje na istok Europe.

Na slici: Njemačka ministrica obrane Christine Lambrecht

Foto: Hina