POSTAO ZVIJEZDA: Srpski nogometni analitičar priznao. Razgovarao sam o svemu sa suprugom i evo što mi je zamjerila

POSTAO ZVIJEZDA: Srpski nogometni analitičar priznao. Razgovarao sam o svemu sa suprugom i evo što mi je zamjerila

Rade Bogdanović, bivši nogometaš, a sada stručni savjetnik Radio televizije Srbij, podigao je veliku prašinu u javnosti zbog nepromišljene izjave o suprugama srpskih nogometaša.

Bogdanović svaki dan analizira događanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u svom prepoznatljivom stilu – bez dlake na jeziku.

Poznat je po tome što se ne libi reći što mu je na duši, otvoreno, bez ikakvih uvijanja, pa njegove izjave nerijetko podignu veliku buru u javnosti, piše Kurir.

Nakon utakmice s Kamerunom napao je izbornika Dragana Stojkovića Piksija zbog lošeg vođenja utakmice, a na sljedećem gostovanju dao je šokantnu izjavu o ženama nogometaša zbog čega se našao na udaru javnosti.

“Sada kada dođu žene, a zapravo žene nogometaša – u ovu lovu, u ovu paruštinu, to je parada kiča. Gdje dođe kič, nema ni sreće ni raspoloženja. Ali nadam se da će shvatiti važnost ovu utakmicu”, rekao je Bogdanović dodao:

“Da sam na njihovom mjestu, ja bih već večeras isključio telefone, rekao bih: zašto si me zvao – zvao si me, ja sam koncentriran na utakmicu, ljuljaj to dijete, okupaj se u tim milijunima i pusti me da igram “.

Voditelj Jovan Memedović je nakon utakmice sa Švicarskom zamolio Bogdanovića za pojašnjenje i ispriku za izjavu koja je podigla prašinu.

“Razgovarali smo o nogometu, tema je bila trebaju li žene ići dolje ili ne, što trebaju naše reprezentativci… Moram vam reći, imao sam tri autoriteta u životu. Jedan mi je bio pokojni otac, drugi majka Nada. Treća mi je supruga s kojom sam od 4. siječnja 1989. godine. Našli smo se na autobuskoj stanici Grbavica u 12.30 sati, ona u zelenoj „Mont“ jakni, a ja nakon treninga“, započeo je izlaganje Bogdanović.

Istaknuo je kako voli i cijeni trenera Dragana Stojkovića Pikija te otkrio što mu je supruga rekla nakon analize.

“Kritizirala me je nakon utakmice s Kamerunom. Jer zna da cijenim i volim Dragana Stojkovića Piksja, ali tako sam vidio tu utakmicu i htio sam to reći. Za tri dana slavim 30 godina braka, ako se računa i zabavljanje, to je skoro 34 godine. Razgovarao sam na tu temu s njom.

Kritizirala me kad sam analizirao utakmicu s Kamerunom,jer zna,maloprije sam rekao koliko cijenim i volim Dragana Stojkovića Piksija. U toj utakmici sam ja tako vidio situaciju to sam htio reći, tako sam analizirao, ona misli da nisam trebao tako govoriti. Ja sam rekao ‘Ok, ako ti smatraš’ da to nisam trebao, ali ja sam profesionalno odradio svoj zadatak, rekao je Bogdanović.

Supruga ga nije kritizirala zbog izjave o suprugama nogometaša.

“U drugoj situaciji mi je rekla da nisam ništa napravio, nisam napravio ništa loše, da sam samo mogao reći određenim ženama, ali nisam imao vremena, tu je uvijek malo stresa, to je kontekstu pričanja o utakmici, o pripremama. Rekao sam da je Veljko Paunović na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu pobijedio jer je kvalitetan trener i čovjek, jer je napravio skupinu sjajnih igrača i bio je jako daleko pa imu u hotel nisu dolazili različiti ljudi, stoga i dalje smatram da je reprezentaciji trebao mir, da su trebali biti bolje izolirani i da je zakazao Nogometni savez Srbije”, objasnio je Rade.

Foto: Screenshot