VELIKA TUGA U SRBIJI: Četvero djece ugušilo se u požaru

VELIKA TUGA U SRBIJI: Četvero djece ugušilo se u požaru

Četvero djece stradalo je u nedjelju u požaru u stanu u srbijanskom gradu Novom Pazaru, objavila je policija. U stanu u kojemu se razbuktao požar spasioci su otkrili tijela četvero djece koja su najvjerojatnije umrla od gušenja ugljikovim monoksidom, dok su u susjednoj sobi pronađeni ozlijeđeni majka i otac.

Iz MUP-a je priopćeno da su vatrogasci  odmah po dobivanju dojave, za jednu minutu krenuli na mjesto događaja i stigli za nekoliko minuta, gdje su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi. Požar je brzo lokaliziran, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja djece, javlja Večernji list.

“Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagirali i stigli na mjesto događaja, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi”, navodi se u priopćenju MUP-a, javlja RTS.

Otac ozlijeđene djece teško je ozlijeđen, s opeklinama drugog, trećeg i četvrtog stupnja na 45 posto površine tijela.

U teškom je stanju i ozlijeđena žena kojoj je 18 posto tijela prekriveno opeklinama drugog i trećeg stupnja.

Kako su za A1 istakli očevici, vatru su vidjela dva slučajna prolaznika koja su zajedno sa susjedima krenula u pomoć, ali se zbog jake vatre nisu mogla dovoljno približiti.

Naslovna fotografija: Ilustracija

Foto: Hina