VIDEO: Ugledna profesorica otkrila: Kosta K. je nosio i nož u školu. A ispričala je još jedan jeziv detalj

VIDEO: Ugledna profesorica otkrila: Kosta K. je nosio i nož u školu. A ispričala je još jedan jeziv detalj

Profesorica Fakulteta političkih znanosti Neda Todorović, koja živi nedaleko od OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru, ispričala je priču lokalne prodavačice o sestri dječaka koji je 3. svibnja ubio osmero svojih prijatelja i školskog čuvara, a ranio još pet učenika i profesoricu povijesti.

Profesorica smatra da su za tragedije kroz koju svi prolazimo “krivi roditelji, a ne dijete”. Kako objašnjava profesorica, “dijete je produkt onoga što su ga roditelji naučili kod kuće, za to u ovom slučaju imamo i materijalne dokaze – da je dijete sve to imalo na raspolaganju”.

Profesorica Neda Todorović

Doktorica Todorović je rekla da poznaje sve prodavače u prodavnicama oko škole, a da joj je jedan od njih ispričao nevjerojatnu priču o dječaku ubojici i njegovoj sestri, prenosi Kurir.

– Ušla sam u trgovinu i prodavač mi je rekao: “Ja dobro poznajem svu tu djecu, jer svaki dan kupuju kod mene. Znam i tog dječaka i njegovu sestru. Neki dan je došla do mene i htjela me nešto platiti. Iz džepa je izvadila novac, a iz njega je ispao nož. Namrštio sam se i rekao: Što će ti nož, a ona mi je rekla:

“Nije moj, nije moj, od brata je. Nosio ga je, ali je naišla policija i uplašio se da ga ne nađu kod njega i dao mi ga je”, ispričao je prodavač koji ih poznaje. Nije to uradio na mah, već je bio pripremljen. To dijete je nosilo nož u školu, a znamo i vi i ja da druga djeca ne nose noževe u školu? – rekla je prof.dr. Neda Todorović, gostujuća na K1 televiziji.

Podsjetimo, učenik sedmog razreda Kosta K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” trenutno se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi, a kako je izjavila ministrica obitelji Darija Kisić, iz te ustanove neće biti pušten do daljnjeg.

-Nalazi se u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoliša ili potencijalno ugrožavanje okoliša, tu je uključen čitav niz relevantnih aktera – rekao je Kisić.

Foto: Screenshot/K1