Napadač je bio sljedbenik radikalne “Nacije islama”: Američki istražitelji ne vjeruju da je incident “povezan s terorizmom”

Napadač je bio sljedbenik radikalne “Nacije islama”: Američki istražitelji ne vjeruju da je incident “povezan s terorizmom”

William F. Evans, policijski službenik Capitola, ubijen je, a drugi policajac ozlijeđen je nakon što ih je u petak na dobro čuvanom sjevernom ulazu u američki Kapitol “pokosilo” vozilo , izjavio je v.d. šefa kapitolske policije.

Osumnjičeni Noah Green (25) iz Indiane u svom sumanutom pohodu izašao je iz automobila s nožem u ruci i počeo nasrtati na policajce. Ustrijeljen je i ubijen, javlja Jutarnji list.

Američki novinari detaljno su proučili Greenov Facebook profil prije nego što je isti “skinut” s društvene mreže. On se nazivao sljedbenikom Louisa Farrakhana, lidera “Nacije islama”, muslimanske organizacije Afroamerikanaca čiji je najpoznatiji član bio Malcolm X.

– Bio sam na dobrom putu i sve što sam planirao, to sam i ostvario. Za to je bilo potrebno puno učenja i vježbanja. Međutim, Alah mi je namijenio neki drugi put. Kroz život sam si postavljao ciljeve, postizao ih, dizao sam letvicu više, a zatim sam sve to morao žrtvovati – pisao je Green na svom Facebook profilu.

Unatoć ovim saznanjima, američki istražitelji za sada  ne vjeruju da je incident “povezan s terorizmom”. Također, vozač prethodno nije bio poznat policiji, prenosi The New York Times.

Foto: Screenshot