Javio se Vučićev trbuhozborac: Hrvatska policija “poslušno slijedi ustaše dok prijete Srbima klanjem i ubijanjem”

Javio se Vučićev trbuhozborac: Hrvatska policija “poslušno slijedi ustaše dok prijete Srbima klanjem i ubijanjem”

Ministar unutranjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u priopćenju je objavio kako je službeno zatražio od hrvatskih kolega da Srbiji daju objašnjenje o incidentu koji se danas dogodio u Borovu, kada je grupa navijača uzvikivala “Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

“Ustaško divlјanje u mjestima u Hrvatskoj gdje žive Srbi nije novost, pa čak ni kada im se smrt priziva na pravoslavni Uskrs, ali je novost da policija Hrvatske poslušno slijedi siledžije i kukavice, dok prijete Srbima u Borovu Selu klanjem i ubijanjem. Putem službenih kanala, zatražio sam od mojih hrvatskih kolega da nam daju objašnjenje o incidentu kao i da, ako je sve što je na snimku dijelјenom putem društvenih mreža istina, učine sve da i takozvani navijači ‘Dinama’ i policajci koji su ih čuvali dok su Srbima prijetili smrću, budu primjereno kažnjeni”, izjavio je ministar Vulin, prenosi RTL.

“Činjenica da postoje ustaše, ne govori ništa ni o Hrvatima, ni o hrvatskoj državi, ali ako ne budu kažnjeni i oni i policajci koji ih štite, to će mnogo govoriti i o Hrvatima i o hrvatskoj državi”, poručio je.

Na slici: Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin

Foto: Hina