Je li konačno shvatio što je napravio? Putin pozvao na normalizaciju odnosa, ali ne odustaje od kukavičkih prijetnji

Je li konačno shvatio što je napravio? Putin pozvao na normalizaciju odnosa, ali ne odustaje od kukavičkih prijetnji

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u svom obraćanju na sjednici vlade pozvao na normalizaciju odnosa i upozorio ruske susjede da ne ‘pogoršavaju situaciju’ uvođenjem novih sankcija njegovoj zemlji. 

– Nemamo zle namjere protiv naših susjeda. Nema potrebe da poduzimaju dodatne mjere koje bi pogoršale naše odnose. Mislim da svi moraju razmišljati kako da normaliziramo odnose, kako da normalno surađujemo i razvijamo odnose – poručio je ruski predsjednik, donosi 24sata.  

Rekao je ponovo da sve njihove radnje uvijek proizlaze kao odgovor na ‘neprijateljske poteze protiv Rusije’. 

Istaknuo je i da će Rusija ispuniti svoje gospodarske obveze prema drugim državama.

U međuvremnu glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov se u obraćanju novinarima dotaknuo nekoliko aktualnosti. Prije svega, na poziv ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da pregovara izravno s Vladimirom Putinom.

– Sad je red na delegacijama da pregovaraju. Kremlj je uvjeren da bi pregovori trebali biti u tišini, a ne pod lupom javnosti. Sad ne govorimo o dokumentima, nego o prilici da riješimo probleme u Kijevu – kazao je i dodao:

– Amerikanci? Teško je zvati ih partnerima uz svu našu želju.

Član ruskog civilnog vijeća Grigoriev rekao je da bi američkom senatoru Grahamu trebalo suditi za “kriminalnu izjavu” da Putina treba ubiti.

– U iznimno napetoj atmosferi ne uspijevaju svi zadržati razum, mnogi su poludjeli – kazao je Peskov i istaknuo:

– Rusija u pregovorima nije odustala od denacizacije Ukrajine!

Foto: Hina