Jugoslavenska skijaška legenda doživjela financijski slom: Morao je prodati i kuću

Jugoslavenska skijaška legenda doživjela financijski slom: Morao je prodati i kuću

Jedan od najpoznatijih jugoslavenskih skijaša Slovenac Bojan Križaj upao je u financijske probleme i bio primoran prodati svoju vrijednu kuću, prenosi Mondo Portal.

Sportska zvijezda upisala se u povijest kada je 1980. osvojio prvu zlatnu medalju za Jugoslaviju na zimskim olimpijskim igrama u Wengenu u Švicarskoj. Tako je postao jedan od omiljenih nacionalnih sportaša.

Danas ima 64 godine i našao se u teškoj situaciji. Križaj je bankrotirao zbog čega je ostao bez kuće koju je morao prodati da bi podmirio velike dugove. Naime, dug mu se popeo na čak 1,7 milijuna eura pa je prodao nekretninu u gradu Tržiću blizu granice s Austrijom, javlja Slobodna Dalmacija.

Villa slavnog sportaša ima više od 700 kvadrata, a prostire se na zemljištu veličine 19 tisuća kvadrata. Uz villu se nalaze bazen, teniski teren, a budući vlasnici za nju će morati izdvojiti minimalno milijun eura što joj je početna cijena.

Kuću je Slovenac prethodno iznajmljivao za gotovo 10 tisuća eura mjesečno, ali su se njegovi dugovi gomilali i zato je morao prodati. Ta nekretnina ujedno je najvrjednija od svih koje posjeduje.

Križaj je imao bogatu 12-godišnju karijeru i više puta je osvajao medalje i naslove, ali mu s druge strane na poslovnom planu nije tako dobro išlo. Okušao se u uvozu pive iz Austrije, radio je kao savjetnik za skijaške proizvode, imao je firmu i u Hrvatskoj koja se bavila savjetima za poslovanje, ali je nažalost propala. Nije imao više sreće ni u stočarstvu, a loše investicije sada mu dolaze na naplatu.

Foto: Hina