Kraljicu stisnule godine i otkazuje događaje. Charles će umjesto majke otvoriti igre Commonweltha

Kraljicu stisnule godine i otkazuje događaje. Charles će umjesto majke  otvoriti igre Commonweltha

Nakon niza događaja koje je morala propustiti zbog problema s pokretnošću, 96-godišnja kraljica Elizabeta II ponovno je primorana otkazati svoj dolazak na jedan veliki događaj ovoga ljeta. Na otvaranju Commonwealth igara u Birminghamu zamijenit će je njezin nasljednik princ Charles, prenos tportal.

Britanski mediji pišu kako je iz palače potvrđeno da će kraljica Elizabeta II. ovoga ljeta propustiti Commonwealth igre koje se tradicionalno održavaju u Birminghamu. Na otvorenju će se pojaviti njezin prijestolonasljednik, princ Charles uz pratnju vojvotkinje Camille.

Budući da događaj traje nekoliko dana i ima nekoliko organiziranih službenih primanja, u Birminghamu očekuju i princ William, vojvotkinja Kate Middleton i njihova dječica princ George, princeza Charlotte i princ Louis.

Kraljica je bez obzira na sve i dalje predsjednica Commonwealth udruženja, a njezin najmlađi sin princ Edward je potpredsjednik.

Za vrijeme igara koje će okupiti brojne posjetitelje u Birminghamu, 96-godišnja britanska kraljica boravit će u Škotskoj gdje najradije provodi ljeta. Između ostalog i to je jedan od razloga otkazivanja dolaska. Put do Birminghama trajao bi predugo za vremešnu vladaricu kojoj zdravlje posljednjih nekoliko mjeseci ne ide na ruku.

Foot: Hina