Lavrov o tabu temi u Rusji: Kod predsjednika se ne mogu vidjeti bilo kakvi znakovi bolesti ili uzimanja lijekova

Lavrov o tabu temi u Rusji: Kod  predsjednika se ne mogu vidjeti bilo kakvi znakovi bolesti ili uzimanja lijekova

RUSKI šef diplomacije Sergej Lavrov zanijekao je špekulacije prema kojima je ruski predsjednik Vladimir Putin ozbiljno bolestan, prenoi Index.

U odgovoru na pitanje novinara francuske televizije TF1, Lavrov je rekao: “Ne mislim da razumni i razboriti ljudi mogu kod predsjednika vidjeti bilo kakve znakove bolesti ili uzimanja lijekova.”

Lavrov je dodao da se Putin, koji će u listopadu navršiti 70 godina, “svakog dana pojavljuje u javnosti”.

“Možete ga vidjeti na ekranima te čitati i slušati njegove govore. Neka širenje takvih glasina bude na savjesti onih koji to čine”, rekao je Lavrov. 

Putinovo zdravlje i privatni život su tabu teme u Rusiji te se o njima gotovo nikad javno ne raspravlja.

Podsjetimo medijei već dulje nagađaju o tome da RUSKI predsjednik Vladimir Putin nije dobro. Izdaleka mu se postavljaju razne dijagnoze na temelju snimki na kojima izgleda loše i ponaša se čudno ili prema nepotvrđenim glasinama o njegovom zdravstvenom stanju koje Kremlj očekivano poriče. 

Ovo je u neku ruku nastavak već ustaljenog trenda – sjetimo se da su se na sličan način razne dijagnoze postavljale bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, uglavnom iz domene psihijatrije i neurologije, a potom je uslijedilo slično dijagnosticiranje stanja Trumpovog nasljednika Joea Bidena. 

No jesu li špekulacije o tome da je Putin teško, čak i terminalno bolestan obična naklapanja vođena senzacionalizmom i onim što se na engleskom zove “wishful thinking” (zaključivanje vođeno željom da je zaista tako)? Ili u glasinama ipak ima istine? Evo što smo od početka invazije koju je Putin pokrenuo protiv Ukrajine prije tri mjeseca, pod smiješno neuvjerljivim opravdanjima, mogli vidjeti i čuti na tu temu.

Foto: Hina