Ljutiti Putin najavio: Želimo demilitarizirati Ukrajinu. Uputio je i prijetnju svima koji mu stanu na put

Ljutiti Putin najavio: Želimo demilitarizirati Ukrajinu. Uputio je i prijetnju svima koji mu stanu na put

Ruski predsjednik Vladimir Putin u izvanrednom je televizijskom obraćanju nešto prije 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu objavio napad na Ukrajinu.

Rekao je da će Rusija izvesti “specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini”.

Putin je u obraćanju rekao i da su “sukobi između ukrajinskih i ruskih snaga neizbježni i da su samo pitanje vremena”, da je daljnje širenje NATO-a i njegovo korištenje ukrajinskog teritorija neprihvatljivi.

Rekao je da “ruska vojna operacija ima za cilj zaštititi ljude i da “okolnosti zahtijevaju odlučnu akciju Rusije”.

Rekao je i da će “specijalnom vojnom operacijom demilitarizirati Ukrajinu”, ističe N1.

U TV obraćanju Putin je zatražio od ukrajinskih vojnika u borbenoj zoni u Istočnoj Ukrajini da odlože oružje i vrate se kućama.

Zaprijetio je Ukrajini da će ona biti kriva za krvoprolioće, prenosi BBC.

Putin je izjavio i kako ruski ciljevi nisu okupacija Ukrajine.

“Naši planovi nisu okupirati Ukrajinu, ne planiramo se nikome nametati”, rekao je Putin najavivši vojnu akciju u Istočnoj Ukrajini.

Prema njegovim riječima, “sva odgovornost za moguće krvoproliće bit će u potpunosti na savjesti režima koji vlada na teritoriju Ukrajine”.

Na kraju je dodatno zaprijetio.

– Imam nekoliko vrlo važnih riječi za one koji bi mogli biti u iskušenju da se umiješaju u događaje: tko god nas pokuša omesti ili čak stvoriti prijetnju našoj državi i narodu, mora znati da će odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posljedica s kojima se nikada u svojoj povijesti niste suočili.

Foto: Hina