Na račun Hrvata, za koje ga boli briga, putuje po svijetu i lažno se hvali kako se sastao sa španjolskim kraljem Filipom VI, koji je pozitivan na Covid

Na račun Hrvata, za koje ga boli briga, putuje po svijetu i lažno se hvali kako se sastao sa španjolskim kraljem Filipom VI, koji je pozitivan na Covid

Iz Ureda Željka Komšića poslano je priopćenje u kojem se navodi da se Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastao sa španjolskim kraljem Filipom VI, ali to se nije dogodilo jer su susret odgodili nakon što je španjolski kralj otkrio da je pozitivan na Covid, javlja Hercegovina.info.

“Razgovarali su o prijateljskim odnosima između ove dvije zemlje i o intenziviranju suradnje na polju kulture otvaranjem Instituta Miguel de Cervantes u Bosni i Hercegovini. Komšić je izrazio zahvalnost za pomoć Španjolske tijekom rata u BiH, izrazivši sućut zbog smrti generala Luisa Carvajala koji je zapovijedao španjolskim trupama u Bosni i Hercegovini”, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjedavajućeg Komšića.

U nastavku su kralju Filipu u usta ubacili par diplomatskih floskula – kako je izrazio zadovoljstvo činjenicom što se Vlada Španjolske obvezala na aktivniji angažman i pomoć Bosni i Hercegovini na području ekonomske suradnje, naglasivši podršku očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Na službenim stranicama Predsjedništva stoji sličan osvrt mističnog događaja koji prenosimo u cijelosti.

“Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić iskazao je zahvalnost Njegovom Veličanstvu Filipu VI. za pomoć Kraljevine Španjolske koja je pružena tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu, pri tome iskazavši sućut zbog smrti generala Luisa Carvajala, koji je zapovijedao španjolskim trupama u Bosni i Hercegovini.

Kralj Filip VI. istaknuo je kako u vojsci Kraljevine Španjolske mnogi vojnici i generali osjećaju povezanost sa Bosnom i Hercegovinom, te da su vrlo česta prisjećanja na angažman španjolske vojske u Bosni i Hercegovini.

Kralj Filip VI. iskazao je zadovoljstvo činjenicom da se Vlada Kraljevine Španjolske obvezala na aktivniji angažman i pomoć Bosni i Hercegovini u području ekonomske suradnje, naglasivši potporu očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, te da je to zajedničko i Bosni i Hercegovini i Kraljevini Španjolskoj. Također, kralj Filip VI. je s tim u vezi naveo da u Kraljevini Španjolskoj posebice prate događanja u jednom od bosanskohercegovačkih entiteta.

Predsjedatelj Komšić kazao je da se sva otvorena pitanja u Bosni i Hercegovini moraju rješavati uz više međusobnog razumijevanja, te isključivo kroz institucije države Bosne i Hercegovine.

Predsjedatelj Komšić danas se sastao i s premijerom Kraljevine Španjolske Pedrom Sanchezom, koji je najavio službeni posjet Bosni i Hercegovini”, navodi se u službenom priopćenju Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Španjolski mediji ne pišu ništa o susretu jer se nije ni dogodio, a to je potvrđeno i iz Ureda Njegovog Visočanstva jer je kralj pozitivan na koronu.

“Opće zdravstveno stanje Njegovog Veličanstva Kralja je dobro i on će svoju institucionalnu aktivnost nastaviti iz svoje rezidencije”, stoji u priopćenju u kojem se dodaje: “I Njezino Veličanstvo Kraljica i Njezino Kraljevsko Visočanstvo Sofija nemaju simptome i moći će normalno nastaviti sa svojim planiranim aktivnostima, prema utvrđenim propisima”, prenosi Hercegovina.info.

Foto: Hina