NE TREBA ODBACITI OVU TEORIJU: Španjolska namjerno izgubila od Japana. A evo i zašto

NE TREBA ODBACITI OVU TEORIJU: Španjolska namjerno izgubila od Japana. A evo i zašto

Španjolska je u 3. kolu SP-a iznenađujuće izgubila 2:1 od Japana. ‘Furija’ je tako zauzela drugo mjesto u skupini te će u osmini finala igrati protiv Maroka, ali je potencijalno u četvrtfinalu izbjegla susret s Brazilom. Mnogi sad opravdano sumnjaju da su Španjolci namjerno pustili Japancima.

‘Izgubili smo kontrolu na pet minuta, čak smo počeli paničariti. Da je Japan trebao zabiti još dva gola, sigurno bi ih i zabio. Prolazili su nas kao mlazni avioni…’, kazao je nakon poraza španjolski izbornik Lusi Enrique.

Španjolci su u susretu s Japancima bili izraziti favoriti, a sad se čini da su ‘tankirali’ kako bi izbjegli Brazil u četvrtfinalu, javlja Tportal.

‘Ako sa strane stavim tih pet minuta mogu biti zadovoljan našom igrom. Ostalo vrijeme smo kontrolirali susret i bili smo dobri. Nakon primljenih golova smo željeli preokret. Željeli smo tu pobjedu, htjeli smo biti prvi u skupini, ali nismo uspjeli. Iskreno, živcira me što nismo prvi u skupini. Svaka čast Japancima, zasluženo su na vrhu ove skupine’, pokušao je Luis Enrique demantirati glasine o puštanju utakmice te zaključio:

‘Kad su dobili što su htjeli, Japanci su se odlučili zatvoriti, a mi smo to pokušali riješiti najbolje što smo mogli. Ovo nam mora služiti kao upozorenje. Prošli smo u osminu finala, ali nemamo razloga za slavlje’, zaključio je španjolski izbornik, a njegove je riječi potvrdio i Cezar Azpilicueta:

‘Uvijek dajemo sve od sebe i uvijek želimo pobijediti. Ponekad jednostavno ne uspiješ u tome. Zato smo razočarani zbog ovog poraza.’

Foto: Hina