Njemačka policija ustrijelila čovjeka koji je sjekirom krenuo prema navijačima Nizozemske i Poljske

Njemačka policija ustrijelila čovjeka koji je sjekirom krenuo prema navijačima Nizozemske i Poljske

Njemačka policija ustrijelila je čovjeka sa sjekirom u blizini navijačke zone za vrijeme okupljanja nizozemskih navijača. Četiri glasna pucnja odjeknula su u blizini Reeperbahna u Hamburgu, gdje su se prije današnje utakmice okupili navijači iz Nizozemske i Poljske.

Oko 40.000 nizozemskih navijača okupilo se kada je muškarac sa zlatnom sjekirom krenuo u napad na navijače i službene osobe – javlja Bild.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Na udaru istražitelja: Grupa Pivac ozbiljno muljala s europskim novcem. Riječ je o ogromnom iznosu

Policija je protiv napadača prvo upotrijebila suzavac, a potom i vatreno oružje.

Prema policiji, policajac je prvo ispalio hitac upozorenja kako bi zaustavio napadača. Zatim je ispaljeno nekoliko hitaca dok muškarac konačno nije pao na tlo.

Podsjetimo, muškarac (31) iz Njemačke nasmrt je izboden u masovnoj tučnjavi koja je prije dva dana izbila u Frankfurtu nakon utakmice Njemačke i Škotske na Europskom prvenstvu u nogometu. Tragičan događaj odvio se na igralištu jednog kluba gdje je bilo organizirano zajedničko gledanje utakmice.

Policijske snage brzo su stigle na mjesto zločina, no 31-godišnjem Nijemcu iz Frankfurta nažalost nije bilo spasa, preminuo je na sportskom terenu. Prema navodima policije, zadobio je ubodne rane u gornji dio tijela, piše Bild.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga iz Berlina: Znate li zašto smo izgubili od Španjolaca? Zvuči suludo, ali vrijedi razmisliti o tome

Policajci su tijekom noći pretraživali područje u potrazi za počiniteljem koji je bio u bijegu. Područje oko sportskog igrališta bilo je zatvoreno nekoliko sati. Forenzičari su do kasno u noć tražili dokaze i osigurali tragove, prenosi tportal.

Počinitelj se kasnije sam predao, a u subotu je priveden istražnom sucu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva. Riječ je o 30-godišnjem Nijemcu iz Friedberga.

Policija trenutno istražuje razlog sukoba. “Grupa i žrtva nisu poznati nikome u klubu”. Članovi kluba na igralištu su gledali utakmicu Europskog prvenstva. Nije poznato kako i zašto je nepoznata grupa ljudi došla u prostorije kluba’, rekao je jedan od svjedoka za Bild.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina