Papa Franjo pobjegao iz Vatikana da kupi CD

Papa Franjo pobjegao iz Vatikana da kupi CD

Papa Franjo, ljubitelj klasične glazbe, iskrao se u utorak navečer iz Vatikana i posjetio svoje stare prijatelje koji drže prodavaonicu glazbenih kompantnih diskova u Minervinoj ulici te je ondje kupio jedan CD.

Posjet je trebao ostati privatan i tajan, no Javier Martinez-Brocal, urednik televizijske kuće Rome Reports slučajno se ondje zatekao te ga je snimio svojim pametnim telefonom i fotografiju objavio na Twitteru, prenosi HRT.

U trgovini StereoSound nasuprot Panteonu papa Franjo se zadržao nešto više od 10 minuta. Glasnogovornik Vatikana je rekao da je papa onamo otišao blagosloviti trgovinu jer je nedavno obnovljena. 

Martinez-Brocal je Reutersu rekao da su mu vlasnici trgovine otkrili kako su se s papom Franjom sprijateljili prije mnogo godina dok je još bio nadbiskup Jorge Mario Bergoglio, a potom i kardinal. Običavao je navratiti u StereoSound da bi ondje kupio ploče ili nosače zvuka s klasičnom glazbom dok je u Rimu boravio zbog crkvenih poslova. Tada je odsjedao u obližnjoj rezidenciji za gostujuće svećenike. Otkrili su i da su papi dali CD s klasičnom glazbom, no odbili su biti konkretniji.

Poznato je da Franjo voli Beethovena, Mozarta i Bacha, ali i tango glazbu svoje rodne Argentine. 

Na videosnimci se vidi papa kako zaobilazi blindirane automobile dok napušta trgovinu i ulazi u bijeli Fiat 500 s vatikanskim tablicama.

Ovo nije prvi put da Franjo posjećuje neku rimsku trgovinu. Još 2015. godine, dvije godine nakon ustoličenja naručio je nove naočale od jednoga rimskog optičara. Trebale su mu biti dostavljene u Vatikan, no odlučio je po njih otići sam.

Foto: Hina