Propucan ruski pukovnik koji se ne odvaja od nuklearne aktovke s kontrolnom pločom za upravljanje nuklearnim arsenalom

Propucan ruski pukovnik koji se ne odvaja od nuklearne aktovke s kontrolnom pločom za upravljanje nuklearnim arsenalom

Umirovljeni ruski pukovnik, odgovoran za aktovku koja sadrži upravljačku ploču za ruski nuklearni arsenal, pronađen je propucan u svom stanu u Krasnogorsku, donosi dnevnik.hr.

Pukovnik o kojemu se ne zna puno, a koji je nosio i bio odgovoran za nuklearnu aktovku ruskog predsjednika Vladimira Putina, pronađen je upucan u svom stanu bilzu Moskve. 53-godišnji Vadim Zimin trenutno se nalazi na jedinici intenzivne njege u vrlo lošem stanju.

Umirovljeni pukovnik ruske Federalne sigurnosne službe bio je odgovoran za aktovku koja sadrži kontrolnu ploču za upravljanje ruskim nuklearnim arsenalom. On je s aktovkom bio u konstantnoj pratnji ruskog predsjednika, prenosi Mirror.

Ovu je funkciju obnašao još za vrijeme bivšeg ruskog predsjednika Borisa Jelcina. Nastavio je raditi za sigurnosne službe, popevši se do ranga pukovnika pod sadašnjim ruskim predsjednikom. Međutim, nisu jasni točni detalji funkcije koju je obnašao.

Zimin je pronađen propucan u kuhinji svog stana u Krasnogorsku. Ta se pucnjava dogodila za vrijeme sudskog procesa, u sklopu kojeg je optužen za korupciju i primanje mita. Nalazio se u kućnom pritvoru. Pronašao ga je brat, koji se navodno nalazio u kupaonici stana za vrijeme pucnjave.

Foto: Hina