Prvi čovjek beogradskog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu: Ovo je unaprijed planirano i smišljeno

Prvi čovjek beogradskog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu: Ovo je unaprijed planirano i smišljeno

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora u Srbiji ušla je u sedmi dan. Najnoviji trag koji se analizira i provjerava je video snimljen u Beču, na kojem se nalazi djevojčica koja sliči Danki. U potragu se uključio i Interpol, koji je raspisao žutu potjernicu za djevojčicom.

“Sigurno je to da se Danka ne nalazi na terenu koji je pretražen. Mnogo je toga nejasno, kako se dijete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo auta i slično. To su pitanja na koja nemam odgovor. Teren je detaljno pretražen, netko nešto mora znati. Ovo je unaprijed planirano, unaprijed smišljeno. Taj uzrast od dvije godine je ključan, mjesto nestanka je čudno, sve pokazuje da je morao postojati plan da se ovako nešto dogodi”, rekao je Igor Jurić iz beogradskog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, piše Blic.  Zanimljivo je da Jurić ne govori o tome tko je sve ovo isplanirao, ali je dao naslutiti gdje treba tražiti rješenje. Zapravo postoje dvije mogućnosti: ovo su isplanirali neki otmičari ili je riječ o planovima koji su povezani s užom obitelji nesretne Danke Ilić. Treba podsjetiti da su roditelji nestale Danke stalno na policijskom ispitivanju, a sad aje bio i ujak nestale djevojčice. Jurić smatra da ključ razrješenja treba tražiti u krugu Daninih najbližih, javlja Dnevnik.hr.

 Ujak nestale Danke u policiji se zadržao oko dva sata.

“Sad sam bio u policiji. Nemojte molim vas, djeca mi žive tu i uplašena su. Rekao sam u policiji kratko što sam imao “, rekao je ujak Danke Ilić za Republiku nakon što se vratio sa saslušanja.

Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore apeliralo je na svoje građane da, ako raspolažu korisnim informacijama o nestaloj Danki Ilić kontaktiraju podgorički Interpol. Objavili su i opis Danke: “Djevojčica starosti dvije godine ima smeđu kosu i smeđe oči, visoka je 85cm, a u vrijeme nestanka, na sebi je imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste hlače i crne tenisice”.

Na slici: Roditelji nestale Danke Ilić