Restoran u Tokiju služi hrvatske specijalitete – evo što nude, kakva su jela i koja je cijena

Restoran u Tokiju služi hrvatske specijalitete – evo što nude, kakva su jela i koja je cijena

Jedan korisnik društvene mreže Reddit tamo je podijelio iskustvo s putovanja u Japan. Naime, u centru Tokija, u četvrti Ginza, nalazi se restoran “Dobro” koji služi hrvatske “specijalitete”.

“Nedavno posjetil Japan i ciljano svratil u ovaj restoran, jer eto zakej ne.

Lokacija dost centralna, Ginza – inače jedan od skupljih kvartova, pun dućana, restorana, šoping centara, poslovnih zgrada itd.

Uzel set – glavno jelo ćevapi i ono kaj oni zovu “štrukla sa sirom”, zapravo ogroman ravioli punjen sa sirom u umaku. Ćevapi bili okej, al naši puno bolji čak i u kvartovskim pečenjarama. Servirani bez luka, bez lepinje, umjesto toga dobiješ kiseli kupus i njihovu krumpir salatu (u suštini krumpir i majoneza) i ajvara koliko hoćeš (je kupovni, al ajd, tak kod nas nema). Štrukli nemru bit dalje od pravih štrukli, a i po okusu su meh. Mogel ih i preskočiti. Slika štrukli je z Googlea jer sam ih zaboravil slikat, prenosi Glas Istre.

Ukupni ceh je bil 2700 yena, ak se dobro sjećam – znači nekih 16-ak eura. Dosta skuplje od ostatka Tokya i Japana, jer eto, Ginza i guess. Preporučil bi čisto iz fore i znatiželje; sama hrana ne vredi tolko. Svi konobari znaju reći “Dobar dan”, “Hvala”, “Doviđenja” i slično, kaj je lijepo za vidjeti.”, podijelio je svoje iskustvo, a u komentar potom dodao: “najveći kriminal – dali su mi gemišt u čaši od pive. ne bum nikad im oprostil za to.

Navedeni gemišt serviran je u čaši piva Favorit koje proizvodi Istarska pivovara, na što je drugi korisnik komentirao “A čaša Favorit… da nije gazda Istrijan – Ćićariko Rovinjama”.

Foto: Pixabay