Rusija u kaosu: Wagner kontrolira vojne objekte u Rostovu?

Rusija u kaosu: Wagner kontrolira vojne objekte u Rostovu?

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin rekao je da njegove snage kontroliraju vojne objekte u Rostovu na Donu i kontroliraju tamošnji aerodrom.

“U stožeru smo od 7.30 sati ujutro. Vojni objekti u Rostovu, uključujući aerodrom su pod našom kontrolom”, poručio je Prigožin.

Prigožin je rekao da je u Rostovu na Donu i da njegovi ljudi ne sprječavaju časnike u obavljanju njihovih dužnosti.

“Glavni stožer, glavna kontrolna točka radi normalno, nema problema. Nijedan časnik nije odsječen.”

Jevgenij Prigožin poručio je u subotu da su njegovi borci i on spremni umrijeti za domovinu i oslobađanje ruskog naroda od aktualnog vojnog vodstva, javlja N1.

“Spremni smo umrijeti, svih nas 25.000”, rekao je Prigožin u novoj audio poruci na Telegramu.

“Zato što ginemo za domovinu, ginemo za ruski narod kojeg se mora osloboditi od onih koji bombardiraju civilno stanovništvo”, naglasio je šef Wagnera koji je u osvetničkom pohodu na ruski vojni vrh.

Gradonačelnik Sergej Sobjanin uveo je “protuterorističke mjere” u glavnom gradu Moskvi, suočen s eskalirajućim sukobom između ruske vojske i plaćenika Wagnera.

Sobjanin je u subotu ujutro na svom Telegram kanalu napisao da su na ulicama već uvedene pojačane kontrole prometa. Moguća su i ograničenja masovnih događanja, dodao je.

“Kao rezultat pristiglih informacija, u Moskvi se provode protuterorističke mjere za jačanje sigurnosti”, napisao je Sobjanin. Zamolio je više od 13 milijuna stanovnika metropole za razumijevanje.

Na slici: Snimke s društvenih mreža prikazuju oklopna vozila na ulicama glavnog grada Rusije

Foto: Twitter