SEMAFOR KOALICIJA: Hrvat u njemačkom parlamentu otkrio kako će izgledati buduća vlada

SEMAFOR KOALICIJA: Hrvat u njemačkom parlamentu otkrio kako će izgledati buduća vlada

Napete izbore u Njemačkoj u specijalnoj emisiji N1 televizije komentirao je zastupnik SPD-a koji će ponovno biti u Bundestagu, Josip Juratović.

“Mislim da možemo biti zadovoljni rezultatima. Olaf Scholz je taj koji će biti kancelar ako će sve ići po pravilima. I Zeleni i Liberali su u svakom slučaju stranke koje će biti partneri, da li SPD-a da li CDU-u”, rekao je Juratović.

Smatra da je velika koalicija, ali ovaj put crveno-crna, najmanja solucija, javlja N1.

“CDU je dosad bio vodeća stranka, a sam CDU je u takvom rasulu da bi to bilo pogubno za njih. U to uopće ne vjerujem. Svaka stranka koja ima mogućnosti ući u koaliciju ima neku svoju strategiju. Sve se na kraju svodi na kompromis. Mislim da je “Semafor koalicija” momentalno najrealnija. To je i koalicija koju će najviše građana prihvatiti”, rekao je Juratović.

“Dobit će kancelara koji je politički iskusan, najiskusniji od kandidata. Potrebno je da Njemačku vodi netko iskusan. Mijenjat će se puno stvari i bitno je da na tom putu imamo nekoga tko je seriozan. Radnici se neće morati plašiti da će kroz te procese izgubiti posao”, rekao je Juratović o Scholzu.

Foto: Hina

Facebook Comments