Trump napao korumpirane medije i lažove iz Demokratske stranke: Nisam kasno reagirao na prijetnju koronavirusa

Trump napao korumpirane medije i lažove iz Demokratske stranke: Nisam kasno reagirao na prijetnju koronavirusa

“Ako Oporbena Stranka Lažnih Vijesti svom snagom gura tvrdnju da je predsjednik Trump ‘ignorirao rana upozorenja na prijetnju’ zašto su me onda Demokrati i mediji zlobno kritizirali kad sam uveo zabranu putovanja za Kinu? Oni su rekli ‘rano i nepotrebno’ “. “Korumpirani mediji”, napisao je američki predsjednik Donald Trump na Twitteru.

Time je odbacio kritike da je njegov odgovor na prijetnju koronavirusom zakasnio nazvavši takve tvrdnje “lažnim vijestima” Demokrata i medija.

Američka medijska izvješća sve više ukazuju na rastuću zabrinutost načinom kako je Bijela kuća reagirala na prve znakove da se približava pandemija, umanjujući u to doba rizik po SAD i propuštajući upozoriti na potrebu da se osiguraju zalihe potrebnog medicinskog materijala, objavio je N1.

U izvješćima Washington Posta i New York Timesa navodi se da su visoki savjetnici američkog predsjednika krajem siječnja upozorili da bi pandemija koronavirusa mogla odnijeti stotine tisuća američkih života.

Trump je prvotno umanjivao ozbiljnost opasnosti, smatrajući da virus nije razlog za zabrinutost Sjedinjenih Država.

Tih prvih mjeseci Trump je pozdravljao napore Kine da zadrži virus, koji je izbio u kineskom gradu Wuhanu.

Prošlog je tjedna krivnju svalio na Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da nisu na vrijeme upozorili na sve detalje oko virusa te je zaprijetio da će im smanjiti financiranje. “WHO je zabrljao”, napisao je na Twitteru, upozoravajući da je SAD glavni financijer ove organizacije.

Facebook Comments