U kakvom to paralenom svijetu živi ruska diplomacija? Upravo su optužili Izrael da podržava “neonacistički režim u Kijevu”

U kakvom to paralenom svijetu živi ruska diplomacija? Upravo su optužili Izrael da podržava “neonacistički režim u Kijevu”

Rusko ministarstvo vanjskih poslova nastavilo je jutros diplomatski napad na Izrael, prenosi Jutarnji list.

‘Obratili smo pozornost na antipovijesne izjave čelnika izraelskog ministarstva vanjskih poslova Yaira Lapida, koje uvelike objašnjavaju smjer aktualne izraelske vlade koja podupire neonacistički režim u Kijevu’, napisali su na Twitteru i linkali na novoobjavljeni opširan članak o antisemitizmu u kojem se navodi kako je argument da je Zelenski Židov – ‘neodrživ’.

‘Iz nekog razloga, zapadni tisak (i ​​neki naši liberali) još uvijek se svađaju o tome ima li neonacista u Ukrajini. Kao jedan od argumenata navodi se židovsko podrijetlo Vladimira Zelenskog. Argument je ne samo neodrživ, već je i lukav. Povijest, nažalost, pokazuje tragične primjere suradnje Židova i nacista’, pišu pa navode nekoliko primjera Židova koji su zapamćeni ‘po svojim apsolutno monstruoznim djelima’.

Zaključuju kako je sudjelovanje Židova u holokaustu ‘marginalni fenomen, ali ‘nije tabu i predmet istraživanja’, a potom dodaju kako Ukrajina nije jedina neonacistička zemlja čiji predsjednik ima židovsko podrijetlo istaknuvši pritom Latviju kao primjer.

Podsjetimo, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u nedjelju kako činjenica da je ukrajinski predsjednik Židov ne proturječi tvrdnjama Moskve da je pokrenula invaziju kako bi ‘denacificirala’ zemlju, tvrdeći da je čak i Hitler ‘imao židovsku krv’.

U intervjuu za talijanski informativni kanal Zona Bianca, Lavrov je upitan kako je ruski predsjednik Vladimir Putin mogao tvrditi da pokušava ‘denacificirati’ Ukrajinu kada je Volodimir Zelenski, demokratski izabrani predsjednik zemlje, Židov.

– Pa što ako je Zelenski Židov. Ta činjenica ne negira nacističke elemente u Ukrajini. Vjerujem da je i Hitler imao židovsku krv – rekao je Lavrov i dodao da su ‘neki od najgorih antisemita Židovi’.

Foto: Hina