Ukrajinski dron stigao do Moskve: Oštetio zgradu i poremetio zračni promet

Ukrajinski dron stigao do Moskve: Oštetio zgradu i poremetio zračni promet

Ukrajinski dron udario je u petak u zgradu u središtu Moskve nakon što ga je srušila ruska protuzračna obrana, prekinuvši zračni promet u svim civilnim zračnim lukama glavnog grada Rusije, rekli su ruski dužnosnici.

Reutersov svjedok koji je bio na tom području opisao je kako je čuo “snažnu eksploziju”. Fotografije prikazuju radnike i djelatnike hitne pomoći kako pregledavaju oštećeni krov zgrade u koju je udario dron.

Rusko ministarstvo obrane i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekli su da nije bilo žrtava nakon što je protuzračna obrana uništila dron koji je zatim pao na zgradu kompleksa Expo Center u Moskvi u ranim jutarnjim satima u petak. Expo Center je skupina izložbenih paviljona i višenamjenskih dvorana udaljena manje od pet kilometara od Kremlja.

– Oko 4 sata ujutro po moskovskom vremenu kijevski režim izveo je još jedan teroristički napad korištenjem bespilotne letjelice na objekte koji se nalaze u Moskvi i moskovskoj regiji, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Kijev zasad nije komentirao eksploziju u Moskvi, javlja HRT.

Zračni promet nakratko je obustavljen u četiri glavne zračne luke oko ruskog glavnog grada – Vnukovu, Domodedovu, Šeremetjevu i Žukovskom.

Ruska agencija za zračni promet rekla je da je sedam letova preusmjereno na alternativne zračne luke.

Zračni napadi bespilotnih letjelica duboko u Rusiji povećali su se otkad je bespilotna letjelica uništena iznad Kremlja početkom svibnja. Civilna područja glavnog grada pogođena su kasnije u svibnju, a moskovska poslovna četvrt dvaput je gađana u tri dana ranije ovog mjeseca.

I Ukrajina i Rusija poriču da gađaju civile i civilnu infrastrukturu u gotovo 18-mjesečnom ratu.

Ukrajina obično ne komentira tko stoji iza napada na ruski teritorij, iako su dužnosnici javno izrazili zadovoljstvo zbog njih.

Foto: Ilustracija