Umro je medijski trovač Jerry Springer: Emisije su mu bile odvratne

Umro je medijski trovač Jerry Springer: Emisije su mu bile odvratne

U 79. godini umro je Jerry Springer, TV voditelj koji je vodio kontroverzni Jerry Springer Show.

Glasnogovornik obitelj rekao je za TMZ da je prije nekoliko mjeseci Springeru dijagnosticiran karcinom i da je preminuo u svom domu na području Chicaga.

– Jerryjeva sposobnost povezivanja s ljudima bila je srce njegova uspjeha u svemu što je radio, bilo da je riječ o politici, televiziji ili šaljivoj komunikaciji s ljudima koje bi susreo na ulici. On je u našim srcima nezamjenjiv i gubitak je bolan, ali sjećanje na njegov intelekt, srce i humor zauvijek će živjeti u nama, priopćio je u povodu njegove smrti glasnogovornik obitelji Jene Galvin.

Jerry Springer Show bila je emisija u kojoj su se gosti svađali zbog svojih privatnih problema, uživo pred publikom u studiju. Voditelj je godinama bio izložen kritikama zbog neugodnosti koje su slušali ljudi koji su sudjelovali u emisiji, javlja Jutarnji list.

Roditelji, braća, sestre, supružnici, ljubavnici u emisiji su se tukli šakama, valjali po podu, čupali, grizli, borili za goli život. Goste su od pomahnitale rodbine spašavali unajmljeni tjelohranitelji, a s tribina je prave obiteljske drame pratila publika koja je pritom glasno i strastveno navijala.

Ova su sučeljavanja često završavala vikanjem ili nasiljem, a sve se prikazivalo u emisiji. Emisija je imala veliku gledanost i bila je vrlo popularna, pa je čak do 1998. godine nadmašila i popularnost Oprah showa.

Prošle godine se ispričao rekavši da mu je žao zbog emisije koja se prikazivala gotovo 30 godina te je snimljeno više od 4000 epizoda.

Jerry Springer Show otkazan je 2018. godine. NBC Universal odlučio je tada bez službenog objašnjenja u tišini otkazati emisiju.

Posljednji televizijski nastup Jerryja Springera dogodio se prošle jeseni u emisiji ‘Masked Singer‘.

Prije nego što je postao poznata TV ličnost okušao se u politici. Nije uspio osvojiti mandat u američkom Kongresu u kampanji 1970. godine. Izabran je u gradsko vijeće Cincinnatija 1971., a nakon nekoliko godina je izabran za gradonačelnika tog grada. Odradio je mandat između 1977. i 1978. godine.

Malo je poznato da je osebujni voditelj zapravo diplomirani pravnik. Diplomirao je 1968. godine na Sveučilištu Northwestern.

Foto: Screenshot