Umro njemački desničar koji je napadao Vladu Angele Merkel zbog strogih mjera: Na društvenim mrežama osvanuli zlobni komentari

Umro njemački desničar koji je napadao Vladu Angele Merkel zbog strogih mjera: Na društvenim mrežama osvanuli zlobni komentari

Njemački mediji prenose da je od COVID-a u bolnici umrlo 71-godišnji AfD-ov zemaljski parlamentarac iz  Baden-Württemberga Bernd Grimmer. Agenciji DPA i novinama Pforzheimer Zeitung vijest je potvrdila njegova udovica:

“Umro je od korone nakon tri tjedna koliko je bio bolestan.”

Sve do trenutka dok nije obolio, Grimmer je mjesecima žestoko napadao vlade koje su, na nacionalnoj ili regionalnoj razini određivale epidemiološke mjere za obuzdavanje širenja koronavirusa, javlja RTL.

Govorio je da je u Njemačkoj na djelu “korona-režim” koji se “može opisati još samo kao bolestan”. Optuživao je vlasti za “alarmizam”, za “stvaranje panike”, za “srednjovjekovne metode društvenog izopćavanja” za što je tvrdio da se provodi po političkoj osnovi.

Govorio je da se time “ide slomiti svakoga tko se prije toga zahvalio na ponuđenom cijepljenju”.

U ranijim razdobljima pandemije tvrdio je da je koronavirus puno bezazleniji nego što očito jest, optuživao je da na pandemiji profitiraju i mediji i političari i znanstvenici, za koje je ustvrdio da zahvaljujući njoj, “uživaju medijsku prisutnost kao nikad ranije”:

“Sve na račun građana i ekonomije. Strahom i panikom ljude se čini poslušnima.”

Na društvenim mrežama odmah nakon Grimmerove smrti, na svim njegovim profilima objavljeno je da je političar inače krajnje desnog AfD-a, preminuo. Uzrok smrti je naveden tek naknadno, u priopćenju na profilu na Facebooku, kojim se objašnjava da se onemogućava daljnje komentiranje “zbog objavljivanja skoro isključivo najzlobnijih” komentara.