VIDEO: Dalaj Lama šokirao svijet. Morao se ispričati

VIDEO: Dalaj Lama šokirao svijet. Morao se ispričati

Dalaj Lama, 87-godišnji duhovni vođa Tibetanaca, ispričao se u ponedjeljak nakon što se proširila snimka kako traži dječaka da mu “posiše jezik” na javnom događaju.

“Širi se video isječak koji prikazuje nedavni susret tijekom kojega je dječak pitao Njegovu Svetost Dalaj Lamu može li ga zagrliti”, priopćeno je na Twitteru vođe u egzilu kojega na toj platformi prati 19 milijuna ljudi.

“Njegova svetost želi se ispričati dječaku i njegovoj obitelji, kao i njegovim brojnim prijateljima diljem svijeta zbog boli koju su njegove riječi možda prouzročile”, priopćeno je.

“Često zadirkuje ljude”

U priopćenju se navodi da Dalaj Lama “često zadirkuje ljude koje susreće na nevin i zaigran način, čak i u javnosti i pred kamerama” i da “žali zbog incidenta”.

Video s već milijun pogleda na Twitteru prikazao je nobelovca za mir kako je, čini se, poljubio dječaka u usta dok je publika pljeskala i smijala se.

Peking Dalaj Lamu, koji je pobjegao u Indiju 1959. nakon neuspjelog ustanka protiv kineske vlasti u Tibetu, smatra opasnim separatistom. Desetljećima djeluje na tome da pridobije globalnu podršku za jezičnu i kulturnu autonomiju u svojoj udaljenoj, planinskoj domovini.

Sada živi u kompleksu pokraj hrama okruženog zelenim brdima i snijegom prekrivenim planinama u sjevernom indijskom gradu Dharamshali.

Foto: Hina