Vodeći britanski časnik: Putin nije ostvario nijedan strateški cilj. Sve mu je propalo. A evo koliko će rat trajati

Vodeći britanski časnik: Putin nije ostvario nijedan strateški cilj. Sve mu je propalo. A evo koliko će rat trajati

Vladimir Putin “ne uspijeva u svim svojim vojnim strateškim ciljevima”, rekao je načelnik britanskog Glavnog stožera admiral Sir Tony Radakin.

Admiral Sir Tony Radakin je naglasio da će sukob vjerojatno “trajati još dugo”, unatoč nedavnim uspjesima ukrajinskih vojnih snaga, javlja Guardian.

“Na samom početku rekli smo da se radi o strateškoj pogrešci predsjednika Putina, a strateške pogreške dovode do strateških posljedica.

A u ovom slučaju, to je strateški neuspjeh. Putin ne uspijeva u svim svojim vojno strateškim ciljevima, želio je pokoriti Ukrajinu, to se neće dogoditi.

Želio je preuzeti kontrolu nad glavnim gradom, vidjeli smo da je i tu poražen. Vidjeli smo da želi oslabiti NATO. NATO je sada mnogo jači, a pridružile su nam se Finska i Švedska.

On želi slomiti međunarodni poredak.

Putin je pod pritiskom, njegovi problemi su sve veći.

Uvijek je imao problema s opremom koju ima. Nema dovoljno ljudi. Njegove snage su slabe na terenu. Također vidimo veličanstvene ukrajinske oružane snage koje su bile hrabre, bore se za svoju zemlju i prihvatile su međunarodnu podršku koju svi mi pružamo”, naglasio je admiral Radakin.

Foto: Wikipedia