Vučić potpuno izgubio kompas: Pozvao oporbu da ga “pokuša linčovati”

Vučić potpuno izgubio kompas: Pozvao oporbu da ga “pokuša linčovati”

Predstavnici srpske Narodne stranke, Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Miroslav Aleksić i Borislav Novaković pojavili su se u petak prijepodne ispred zgrade Predsjedništva odazivajući se pritom na jučerašnji poziv predsjednika Aleksandra Vučića.

Vučić je, naime, u četvrtak pozvao članove Narodne stranke da “dođu i pokušaju ga linčovati” te da će on, kako je poručio, sam s njima izaći na kraj, prenosi Nova.rs.

– Evo ja ih molim, kompletno vodstvo te stranke, pošto su jako snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalist, sljedbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene linčujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to učiniti. Nemojte druge, zašto proganjati nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite, poručio im je Vučić, javlja Jutarnji list.

Vučićev poziv prihvatili su predstavnici Narodne stranke koji su se jutros pojavili pred zgradom Predsjedništva.

– Došli smo svi mi kojima je rekao da će ih tući. Borivoje Borović trenutno nije u zemlji. Naš četvorica smo došli kako bismo rekli predsjedniku da ga se ne bojimo. Pozvao nas je i došli smo tražiti da nas primi kako bismo vidjeli što je htio reći, rekao je lider Narodne stranke Vuk Jeremić uoči ulaska u Predsjedništvo.

Nakon nekoliko minuta boravka u zgradi Predsjedništva, predstavnici Narodne stranke su se ponovno obratili medijima. Jeremić je rekao kako je Vučić sišao u prizemlje i da je bio vidno bijesan.

– Predsjednik je sišao i sav se tresao. Ljudima iz osiguranja je bilo neugodno. Počeo je vikati i unositi se nama u lice. Govorio je: ‘Hajde, tuci me!’. Oko njega su u tom trenutku bili pripadnici osiguranja. Pozvao sam ga da izađe van, ali nije smio. Psovao je, vrijeđao i prijetio nam. Mani se unosio u lice i govorio da sam lopuža. Pitao sam ga smije li to reći na RTS-u, no eksplicitno je rekao da ne smije, istaknuo je Jeremić, a prenosi Nova.rs.

Novinari nisu smjeli ući u zgradu, no neki od njih, okupljeni ispred vrata, svjedočili su kako se čula velika galama.

Foto: Hina