Zelenski traži pomoć od američkih Židova: Ukrajincima prijeti istrebljenje. Ovo je čisto nacističko ponašanje

Zelenski traži pomoć od američkih Židova:  Ukrajincima prijeti istrebljenje. Ovo je čisto nacističko ponašanje

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u ponedjeljak je zatražio podršku američkih Židova, usporedivši ruski napad na njegovu domovinu s nacizmom.

„Ovo je čisto nacističko ponašanje. Ne mogu to prikazati nikako drugačije“, rekao je Zelenski krovnoj organizaciji Konferenciji predsjednika američkih židovskih organizacija, u vrijeme dok traži borbene zrakoplove od Zapada, a od NATO-a zabranu letova iznad svog teritorija, što je zasad odbačeno, javlja N1.

Ukrajinski predsjednik nabrojao je gradove i mjesta koje su uništile ruske snage, kazavši da se brojčano nadjačani Ukrajinci bore svime što posjeduju, iako nemaju dovoljno oružja.

„Bacaju se pod tenkove – čisto da shvatite što se ondje događa“, rekao je ukrajinski čelnik, koji je i sam Židov, u razgovoru putem Zooma.

Rusi ne puštaju stanovnike da napuste mjesta koja su napali, ne dopuštaju dostavu hrane i vode te su prekinuli pristup internetu, medijima i struji.

„Sve se to događalo tijekom nacizma“, rekao je Zelenski.

„Opstanak ukrajinske nacije – to će biti pitanje jednako kao antisemitizam. Svi ti milijuni bit će istrijebljeni“.

Zelenskij je rekao da je u ponedjeljak i u nedjelju u bombardiranju pekarnice u Kijevu poginulo 13 ljudi, a da se 50 djece s rakom moralo iseliti iz bolnice nakon što je pogođena raketom.