Milanović je GONG nazvao nečasnim kruhoborcima: Evo što su mu je odgovorila šefica GONG-a

Milanović je GONG nazvao nečasnim kruhoborcima: Evo što su mu je odgovorila šefica GONG-a

Na meti Predsjednika posebno je GONG koji ga je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, zbog boravka u Klubu Dragana Kovačevića. Uz njega su prijavili i načelnika Glavnog stožera i trojicu ministara, dok su za suca Turudića pak zatražili očitovanje o kršenju etičkog kodeksa.

Predsjednik je prijavu nazvao jadnom, dok premijer poručuje – navikao sam se na profesionalne prijavljivače.

Zbog prijave Povjerenstvu, GONG je postao nova meta predsjednika Republike.

GONG? Tko je GONG? Kako se zove osoba koja me prijavila? GONG nije institucija. To su ljudi koji bivši predsjednici se udomljuju u SDP-u i onda traže posao. To su kruhoborci. Očitovat se neću, doći sigurno, odazvao bi se po sudskim nalogom. Nekakav sitni mentalitet te prijavi Povjerenstvu da bi se o njemu pisalo jedan dan I da bismo vi i ja pričali o GONG-u. A tko je to? Što je GONG, to je baš nečasno, to je jadno… Kako se ja mogu ogradit o toga – tako da kažem da je sve bila šala. Šalio sam se”, istaknuo je Milanović.

Da odlazak državnog vrha u neprijavljeni Klub nije smiješan poručuje izvršna direktorica GONG-a:

“Čini mi se nečasno da naprosto u situaciji u kojoj je uhvaćen umjesto nekih odgovora on se vadi na dobar apetit, na ribu koju treba pojesti i umjesto toga napada organizacije civilnog društva pokušavajući nas poništavati. Mi smo ga vrlo javno prijavili, GONG ima jednu super ekipu, ja sam direktorica pa se moje ime našlo na potpisu, ja se ne skrivam u podrumima, to je otišlo institucijama”, rekla je za RTL Oriana Ivković Novokmet.

“To nije naše društvo”

“Bili bi i ti majstori iz GONG-a da ih je netko pozvao, i gospođa Orešković, dakle budite sigurni da bi se odazvali i da paradoksalno čak ima i te plitke zavisti u svemu tome, ali ja tamo ne idem, kad sam bio, bio sam s dvije, tri osobe, to je tak sve jasno”, poručuje Milanović.

“Niti bi zvali GONG niti bi se mi odazvali, to nije naše društvo”, uzvraća Oriana Ivković Novokmet.

Foto: Admir Buljubašić/Hina