Udar na Zorana Milanovića: I Dejan Jović želi postati predsjednik Hrvatske?

Udar na Zorana Milanovića: I Dejan Jović želi postati predsjednik Hrvatske?

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović imao je komotnu situaciju jer u lijevo-liberalnom dijelu političkog spektra praktično nije imao protivnike. Dok se na suprotnoj strani za naklonost istih birača bore Kolinda Grabar-Kitarović, Miroslav Škoro, pa i Mislav Kolakušić, bivši premijer je lijevo od centra bio bez protukandidata osim Katarine Peović iz Radničke fronte, budući da Ivan Pernar, koji je također najavio predsjedničku kandidaturu, predstavlja svijet za sebe.

Ali, Milanović ipak neće biti bez konkurencije. Dalija Orešković već je objavila ulazak u izbornu utrku, a priključiti bi joj se uskoro mogao i Dejan Jović i to kao kandidat SDSS-a.

U tom bi slučaju Jović bio prvi kandidat za predsjednika Republike iz redova nacionalnih manjina, piše Novi list.

Neslužbeno doznajemo da se o tome još vode razgovori unutar SDSS-a, kao i s nekim drugim strankama, ali je Jović, profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, navodno vrlo zainteresiran za kandidaturu za predsjednika Republike.

On se na SDSS-ovoj listi natjecao i na nedavnim izborima za Europski parlament i dobio nešto više od četiri tisuće preferencijskih glasova.

– Jednako kao i u kampanji za europske izbore, Jović bi i ako se kandidira za predsjednika u prvom redu govorio o položaju odnosno problemima Srba u Hrvatskoj, rekla nam je jučer osoba upoznata s Jovićevim planovima.

Milanović je tijekom cijelog mandata predsjednika SDP-a imao na izborima značajnu podršku pripadnika srpske nacionalne manjine, a Jović bi mu sigurno otkinuo dio tog biračkog tijela.

Foto: Hina

Facebook Comments