Velika koalicija HDZ-a i SDP-a: Zajedničkim snagama smjenjuju Brkića?

Velika koalicija HDZ-a i SDP-a: Zajedničkim snagama smjenjuju Brkića?

Kao i pravna situacija, tako se i politička sudbina zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića iz dana u dan sve više komplicira.

U SDP-u tako tvrde da će, zaradi li Milijan Brkić optužnicu, a potom ostane i bez zastupničkog imuniteta, vjerojatno predložiti da ga se razriješi dužnosti potpredsjednika Sabora. A u tome ih potpuno podržavaju i u Amsterdamskoj koaliciji. – Kad bi se stvorile okolnosti da Sabor ukine imunitet Milijanu Brkiću, najprije bi trebalo HDZ-u dati jedno razumno vrijeme da sam zatraži razrješenje. HDZ će analizirati što bi mu značila situacija da red u sabornici uvodi netko koga je policija prijavila, protiv koga je DORH podigao optužnicu, a Sabor skinuo imunitet – kaže šef Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk koji nije htio precizirati koliko bi točno vremena dali HDZ-u prije podnošenja zahtjeva za razrješenje.

Bauk kaže i da bi u takvoj situaciji, u kojoj bi doista došlo do skidanja imuniteta Brkiću, njegov ostanak na funkciji značio i veliko nepovjerenje HDZ-a u DORH i policiju. – A nekako sam dojma da vodstvo HDZ-a u ovom slučaju više vjeruje policiji i DORH-u nego Milijanu Brkiću. Doduše, s obzirom na upadljivo deklariranje činjenice da se nitko od čelnih ljudi HDZ-a nije čuo s Brkićem, možda doista još nije prineseno njihovoj pozornosti – zaključuje Bauk. U SDP-u kažu da će o svim detaljima raspravljati idućeg tjedna na Klubu zastupnika i kako je već sada jasno da je većinsko raspoloženje takvo da se s takvim prijedlogom u slučaju skidanja imuniteta mora ići, piše Večernji list.

Foto:Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments