Eksplozija okusa: Rolice od tikvica i patlidžana… peći pola sata… ohladiti 10 minuta… ukrasiti listovima bosiljka

Eksplozija okusa: Rolice od tikvica i patlidžana… peći pola sata… ohladiti 10 minuta… ukrasiti listovima bosiljka

Jednostavni sastojci i priprema, a rezultat je eksplozija okusa. Tako možemo rezimirati današnji recept, rolice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom. Ovako spojeni, obični sastojci postaju obrok za prste polizati, prenosi Index.hr.

Sastojci

  • 250 g kvalitetne kuhane šunke
  • 250 g topivog sira (gauda, mozzarella…)
  • 1 velika tikvica (oko 450 g)
  • 1 veliki patlidžan (oko 450 g)
  • 400 g konzervirane sjeckane rajčice
  • 1 žličica origana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • svježi bosiljak

Priprema

1. Pripremite patlidžan i tikvicu

Operite patlidžan i tikvicu, posušite kuhinjskim ručnicima pa narežite po dužini na tanke ploške (debljine otprilike 5-6 milimetara). U širokoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa pržite patlidžane i tikvice tako da omekšaju i poprime zlatno smeđu boju (po par minuta sa svake strane). Slažite ih na tanjur u jednom sloju, posolite i pustite da se ohlade, prenosi Glas Istre.

2.Pripremite rajčicu

U zdjelici dobro izmiješajte sjeckanu rajčicu iz konzerve, sol, origano i malo maslinovog ulja.

3.Složite rolice

Na jednu plošku tikvice stavite komad fine šunke koju ste prerezali po pola, dodajte šnitu sira također prerezanu po pola pa zamotajte rolicu. Isto napravite s patlidžanom. Iskoristite sve pripremljene ploške tikvica i patlidžana. U posudu za pečenje izlijte pripremljeni umak od rajčice pa rolice posložite okomito, tako da je zamotani dio povrća, šunke i sira okrenut prema gore. Pospite s malo svježe mljevenog papra.

4. Ispecite u pećnici

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C te pecite oko 30 minuta. Zadnjih 5 minuta pečenja možete pojačati temperaturu i uključiti grill postavku pećnice kako bi se sve skupa lijepo zapeklo.

5. Poslužite

Pustite da se rolice ohlade barem 10 minuta prije posluživanja. Ukrasite svježim listovima bosiljka.

Foto: Pixabay