Hrskavi i sočni popečci zlatno-smeđe boje? Da, znamo kako ih napraviti od ova dva sastojka – odlično idu uz umak

Hrskavi i sočni popečci zlatno-smeđe boje? Da, znamo kako ih napraviti od ova dva sastojka – odlično idu uz umak

Ako mislite da ne volite brokulu, vjerojatno je niste spremili na odgovarajući način. Ta kupusnjače može biti baza za sjajno jelo.

Ovi popečci od brokule i sira najbolji su dokaz toj tvrdnji – oduševit će sve generacije. Iznimno su hrskavi, sočni i puni okusa, a možete ih poslužiti kao međuobrok ili prilog jelima, prenosi Dnevnik.hr.

Ne morate ih pržiti u dubokom ulju da biste dobili hrskavu teksturu. Za to će se pobrinuti panko krušne mrvice.

Najbolje rezultate dobit ćete ako brokulu pomiješajte s naribanim sirom cheddar. No ako ga nemate pri ruci upotrijebiti možete i gaudu, gruyere i slične vrste.

Popečci od brokule i sira – sastojci:

  • 300 g brokule
  • 120 g naribanog sira
  • 120 g panko mrvica
  • 2 mlada luka
  • 2 jaja
  • 1-2 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

Popečci od brokule i sira – priprema:

  1. Skuhajte brokulu na pari. Narežite je na manje komade i pomiješajte s nasjeckanim mladim lukom, češnjakom, panko krušnim mrvicama, jajima i naribanim sirom. Posolite i poparite smjesu po želji.
  2. Od dobivene smjese oblikujte manje popečke i premažite ih lagano biljnim uljem. Položite ih na lim za pečenje koje ste prekrili papirom za pečenje.
  3. Popečke stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok ne postanu hrskavi i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Poslužite ih s umakom po želji i servirajte. Dobar tek!