Ako mislite da ne volite brokulu, vjerojatno je niste spremili na odgovarajući način. Ta kupusnjače može biti baza za sjajno jelo.
Ovi popečci od brokule i sira najbolji su dokaz toj tvrdnji – oduševit će sve generacije. Iznimno su hrskavi, sočni i puni okusa, a možete ih poslužiti kao međuobrok ili prilog jelima, prenosi Dnevnik.hr.
Ne morate ih pržiti u dubokom ulju da biste dobili hrskavu teksturu. Za to će se pobrinuti panko krušne mrvice.
Najbolje rezultate dobit ćete ako brokulu pomiješajte s naribanim sirom cheddar. No ako ga nemate pri ruci upotrijebiti možete i gaudu, gruyere i slične vrste.
Popečci od brokule i sira – sastojci:
- 300 g brokule
- 120 g naribanog sira
- 120 g panko mrvica
- 2 mlada luka
- 2 jaja
- 1-2 češnja češnjaka
- sol i papar po želji
- biljno ulje
Popečci od brokule i sira – priprema:
- Skuhajte brokulu na pari. Narežite je na manje komade i pomiješajte s nasjeckanim mladim lukom, češnjakom, panko krušnim mrvicama, jajima i naribanim sirom. Posolite i poparite smjesu po želji.
- Od dobivene smjese oblikujte manje popečke i premažite ih lagano biljnim uljem. Položite ih na lim za pečenje koje ste prekrili papirom za pečenje.
- Popečke stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok ne postanu hrskavi i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Poslužite ih s umakom po želji i servirajte. Dobar tek!