Ne mora svaka slastica biti komplicirana i zahtjevna za pripremu. Nekad su najbolje stvari one koje su najjednostavnije. A takav je i ovaj brzi kolač od jabuka, prepun okusa, sočan i neodoljiv.
Brzi kolač od jabuka je savršena slastica Još kad ti otkrijemo da je tajna sočnosti ovog biskvita u kiselom vrhnju… Ma nitko ti neće biti ravan u kuhinji nakon što svojim gostima poslužiš ovaj divan, jednostavan brzi kolač od jabuka. Brzi kolač od jabuka gotov je za manje od sat vremena, a nakon njegove pripreme neće ti ostati puno prljavog posuđa za pranje. Također, možeš ga poslužiti već mlakog pa ovaj brzi kolač od jabuka ne treba dugo čekati. A poslužiš ga jednostavno uz kavu ili čaj, donose 24 sata.
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Tko je čovjek koji je utjerao strah u kosti bahatim trgovcima: Prijetili su mu smrću, povezivali s Glavašem, a sukobio se i s novinarom Dragom Hedlom
Brzi kolač od jabuka
Sastojci – za kolač:
100 g maslaca
200 g šećera
2 jaja
1 žličica vanilije
250 g brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
¼ žličice soli
250 ml kiselog vrhnja
2 šalice narezanih jabuka (1 šalica = 250 ml)
Sastojci – za nadjev:
150 g smeđeg šećera
3 žlice otopljenog maslaca
1 žličica cimeta
80 g nasjeckanih oraha
Postupak:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži maslacem pleh za pečenje (pravokutni dimenzija cca 20 x 30 cm ili veći okrugli kalup za torte).
Pomiješaj sastojke za nadjev. Najprije izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu i postepeno dodaj jaja, jedno po jedno.
U drugoj posudi pomiješaj suhe sastojke – brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
U smjesu jaja, šećera i maslaca dodaj naizmjenično dio suhih sastojaka pa dio vrhnja. Lagano miksaj dok se sastojci ne sjedine.
Ubaci jabuke narezane na kockice i promiješaj drvenom žlicom.
Prelij u pripremljenu posudu za pečenje, pospi pripremljenim nadjevom i peci 35-40 minuta. Provjeri čačkalicom je li kolač gotov.
Kolač prije posluživanja možeš posuti šećerom u prahu, ali nije nužno.
Foto: Pixabay