Piletina Alfredo jedno je od onih jela koje volimo jer spaja vrlo česte, a omiljene namirnice – paštu i piletinu. Dodajte u to i kremasti umak i imate ručak za prste polizati, a priprema je brza i jednostavna, prenosi Glas Istre.
Sastojci za četiri osobe
- 2 žlice maslinovog ulja
- 400 g pilećih prsa
- sol i papar
- 380 ml mlijeka
- 380 ml pilećeg temeljca
- 2 češnja češnjaka
- 130 ml vrhnja za šlag
- 230 g fettuccina
- 100 g Parimigiana Reggiana
- svježi peršin
Priprema
U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa dodajte piletinu koju ste začinili soli i paprom. Pržite piletinu dok ne porumeni, pa pustite da odstoji 10-ak minuta pa narežite na veće i deblje trakice.
U istu tavu dodajte mlijeko, temeljac i češnjak, posolite i popaprite i pustite da zakuha. Dodajte paštu i miješajte neprekidno tri minute. Pustite da se pašta skuha da bude al dente.
Na kraju dodajte vrhnje i parmezan pa pirjajte dok se umak ne reducira (zgusne). Kada maknete s vatre umiješajte piletinu. Pospite peršinom za dekoraciju i servirajte. Dobar tek!
Izvor: Index
Foto: Pixabay