Lagan, svjež i gotov za manje od 20 minuta – ovaj recept s oslićem idealan je izbor za zdrav i ukusan obrok. Spoj mediteranskih sastojaka poput maslinovog ulja, kapara i svježe rukole čini ga pravim malim gurmanskim užitkom.
Sastojci
- 300 g fileta oslića
- 50 g rukole
- 150 g rajčice romana
- 1 žlica kapara
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ½ žličice začina za ribu
Priprema
Ribu očistite i filetirajte ako je potrebno pa filete oslića pospite s malo začina za ribu.
Na srednje jakoj vatri u tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja. Stavite filete oslića u tavu i pržite ih 3-4 minute s obje strane dok ne postanu zlatno-smeđi.
U međuvremenu operite i narežite rajčicu, a rukolu operite te začinite po želji.
Oslić poslužite s rajčicom i rukolom, prelijte s malo maslinovog ulja i pospite kaparima.
Dobar tek!
Izvor: Index.hr.
Foto: Pixabay