Milinović: Lika je Plenkovićevom HDZ-u zadnja rupa na svirali

Milinović: Lika je Plenkovićevom HDZ-u zadnja rupa na svirali

Županijska skupština Ličko-senjske županije na sjednici održanoj na staru godinu nije izglasala proračun župana Darka Milinovića za 2019., što znači da će Vlada imenovati povjerenika koji će u roku od tri mjeseca morati organizirati izbore za novi saziv tog predstavničkog tijela.

Proračun nije podržalo 14 vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSU, koji su bili suzdržani, a podržalo ga je 11 vijećnika, i to bivši članovi HDZ-a okupljeni u nezavisni klub i vijećnici s liste Bura promjena, piše Večernji list.

Ličko-senjski župan Darko Milinović, koji je nakon izbacivanja iz HDZ-a posto neovisni župan, optužio je lokalni HDZ da je po naputku središnjice, dakle predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, rušio proračun Ličko-senjske županije.

-Ovo je još jedan dokaz da je Ličko-senjska županija HDZ-u, nažalost, zadnja rupa na svirali i ono što je bitno napomenuti, prekjučer je bilo 20 ruku za proračun i onda su nastali pritisci od lokalnog HDZ-a, a po naputku središnjice iz Zagreba. To je žalosno za Ličko-senjsku županiju, izjavio je Milinović za N1 televiziju, dodajući da ide na izbore sa svojom listom. Uvjeren je da HDZ prvi put u povijesti neće imati apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini.

Upitan kako može očekivati da će na izborima uspjeti pobijediti HDZ, ako mu je on srušio proračun, Milinović je rekao da to nema veze s izborima.
-HDZ je srušio proračun s SDSS-om i SDP-om, vrlo jasno, rekao je Milinović.

Uvjeren je da će u županiji doći do promjene političkih snaga.
-HDZ je imao apsolutnu vlast s 19 vijećnika i nakon idućih izbora nema šanse da ima apsolutnu vlast, a nema šanse i da ima uopće prevlast u Županijskoj skupštini, rekao je Milinović za N1 televiziju. Na pitanje hoće li se politički umiroviti ako loše prođe na izborima, Milinović je izjavio da su mu birači na prošlim izborima dali povjerenje te da je na prošlim izborima dobio više glasove nego stranka.

-Neću proći loše i odradit ću svoj mandat do kraja. Loša situacija po moju listu ne može biti i neće se desiti. HDZ neće imati 19 mandata i HDZ će biti gubitnik tih izbora. Prema tome, oni koji su provocirali te izbore po naputku središnjice bi morali snositi i političke konzekvence i njima bi trebalo uputiti to pitanje, ako HDZ ne bude imao apsolutnu većinu, hoće li oni povući konzekvence, zaključio je Milinović.