Najbogatiji Čeh poginuo na Aljasci: Evo što se dogodilo

Najbogatiji Čeh poginuo na Aljasci: Evo što se dogodilo

Pet osoba, među kojima je i najbogatiji čovjek u Češkoj, Petr Kellner, nastradalo je kada se njihov helikopter srušio u blizini glečera na Aljasci, kažu tamošnje vlasti, a prenosi New York Times.

Češki milijarder Petr Kellner, čiju je vrijednost magazin Forbes procijeenio na 17,5 milijardi dolara, nalazio se u helikopteru Airbus AS350 B3, koji se srušio u blizini ledenjaka Knik, priopćilo je planinsko odmaralište, koje je unajmio helikopter, piše New York Times, prenosi N1.

Kellner (56) je nastradao s još jednim gostom planinarskog odmarališta Tordrillo, također iz Češke, dvojicom vodiča i pilotom helikoptera, priopćeno je.

Jedan preživjeli je u ozbiljnom, ali stabilnom stanju, prema navodima vlasti Aljaske, koji su istaknuli da će Nacionalni odbor za sigurnost prometa provesti istragu, kako bi utvrdio što je izazvalo pad.

Petr Kellner

Kellner je bio osnivač i većinski dioničar grupe PPF, u čijem je vlasništvu i Telenor u Srbiji.

New York Times prenosi da je Kelner svoje prvo bogatstvo stekao devedesetih godina, nakon osnivanja investicijskog fonda, kojim je kupio kontrolni udio u najvećoj osiguravajućoj kompaniji u zemlji. List dodaje da je u listopadu kupio veliku europsku mrežu za emitiranje, „Central European Media Enterprises“, za 1,1 milijardu dolara, što je izazvalo zabrinutost u Češkoj da bi ta mreža mogla izgubiti nezavisnost.

Bio je oženjen i imao četvero djece, navodi se na stracici njegove kompanije.