Svježinu na tanjuru donijet će vam neodoljivi spoj okusa. Ova kremasta
salata gotova je za samo 10 minuta, a recept je jednostavan i savršen za brzi obrok ili prilog, prenosi Glas Istre.
Sastojci
- 2 krastavca
- 1/2 šalice kiselog vrhnja
- 3 žlice vinskog octa
- 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
- 1 žličica šećera
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 luka
- sol i papar, po ukusu
Priprema
Krastavac i luk tanko narežite. Krastavce možete narezati gulilicom za povrće. Pomiješajte kiselo vrhnje, vinski ocat, šećer, češnjak u prahu i svježi kopar u posudi.
Umutite sve sastojke dok se temeljito ne izmiješaju. Stavite kriške krastavca i luka u zdjelu s preljevom. Začinite solju i paprom po ukusu, promiješajte i poslužite.
Dobar tek!
Foto: Pixabay