Pečena rebarca, tko ih ne voli: Jedan sastojak je iznenađenje, pomaže da se fino karameliziraju i postanu – meka i sočna

Pečena rebarca, tko ih ne voli: Jedan sastojak je iznenađenje, pomaže da se fino karameliziraju i postanu – meka i sočna

Pečena svinjska rebarca mnogima zvuče kao veliki kulinarski podvig, ali uz ovaj jednostavni recept za njih vam trebaju samo tri sastojka (dva, ne računamo li rebra), sol, papar i aparat za sporo kuhanje.

Osim rebara trebat ćete BBQ umak koji možete kupiti ili napraviti sami, a treći je sastojak, vjerovali ili ne, Coca-Cola. Ona će pomoći da se rebarca fino karameliziraju, a meso postane toliko meko da će otpadati s kosti – na pogled.

Naravno, prema istom ih receptu možete napraviti i u pećnici ili zatvorenom roštilju na drveni ugljen, samo se morate držati jednog pravila: pecite ih na niskoj temperaturi (150 do 160 stupnjeva) i dugo. I sami znate da se u kuhinji strpljenje uvijek isplati, prenosi Dnevnik.hr.

Rebarca će se peći najmanje četiri sata, ali posla oko pripreme nemate gotovo ništa – tek koliko vam treba da sve ubacite u posudu i pritisnete gumb. Rebarca poslužite uz pečeni krumpir, grah-salatu ili povrće.

Sočna rebarca – sastojci:

  • 1- 1,5 kg svinjskih rebara
  • 350 ml BBQ umaka
  • 175 ml Coca Cole
  • sol
  • papar

Sočna rebarca – priprema:

  1. Začinite rebra solju i paprom i stavite ih u aparat za sporo kuhanje.
  2. Pomiješajte BBQ umak za roštilj i Colu, odvojite otprilike pola šalice tekućine za kasnije, a preostalom prelijte rebarca.
  3. Poklopite i kuhajte na niskoj temperaturi (80-90 stupnjeva) oko 8 sati ili na višoj temperaturi (150-160 stupnjeva) oko 4 sata.
  4. Poslužite s preostalim umakom i prilogom po želji.

Foto: Pixabay