Mekano, svježe pečeno pecivo jedan je od onih malih detalja koji mogu uljepšati dan, ali nas jednako tako mogu baciti na muke. Na muke, ako nas uhvati želja za njima, a nisu nam pri ruci ili ih ne možemo (ili ne želimo, podržite bojkot!) kupiti.
Srećom, lako ih je pripremiti – zapravo puno lakše nego što mnogi misle.
Umjesto da se gnjavite s vaganjem i miješanjem sastojaka pa ih onda mijesite dok vas ruke ne zabole pa strepite hoće li se dobro dići pa čamite čekajući da se konačno dignu pa svu tu muku prolazite još jednom (a ovo vam ništa ne pretjerujemo, tako nekako izgleda klasičan postupak), možete ih napraviti po ovom receptu – u čas posla i bez muke, prenosi Slobodna Dalmacija.
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: EKSKLUZIVNO: Saveznici Ivana Anušića: Dio napada na ministra obrane dolazi iz nekih HDZ-ovih krugova
Recept smo dobili od Tamare Ivančić koju pratimo na Ave Dulcis Tamara. Tamara nam poručuje da je pecivo izvrsno i kad se ispeče s pirovim brašnom umjesto pšeničnog te da umjesto jogurta možemo koristiti kefir ili skyr.
Pecivo s jogurtom
Sastojci:
350 g brašna
350 g jogurta
1 prašak za pecivo
sjemenke po želji
sol
Priprema:
Umjesite mekano tijesto od brašna, jogurta, soli i praška za pecivo. Vlažnim rukama oblikujte kugle pa svaku uvaljajte u sjemenke.
Pecite pecivo 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, a u pećnicu obavezno dodajte posudu s vrelom vodom.
Foto: Pixabay