Pun mediteranskih okusa: Ukusni namaz od crnih maslina i inćuna – poslužiti na tostiranom kruhu

Pun mediteranskih okusa: Ukusni namaz od crnih maslina i inćuna – poslužiti na tostiranom kruhu

Znate li što je tapenada? Radi se o klasičnom provansalskom jelu koje je u osnovi namaz od maslina i inćuna, a već desetljećima je neizostavan u francuskoj kuhinji. Jednostavan za napraviti, pun je predivnih mediteranskih okusa od maslinovog ulja, svježih začina i kapara.

Ovaj ukusni namaz čini fantastično predjelo namazano na kruh, ali se može koristiti i kao nadjev za piletinu ili teletinu. Također je savršen dodatak i platama sa sirom, jer se njegov zemljani okus lijepo slaže s mekim sirevima, donosi Glas Istre.

Sastojci

  • 225 g crnih maslina (bez koštica)
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 15 ml svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 1 g sitno naribane limunove korice
  • 12 g ocijeđenih kapara
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 inćuna u ulju
  • Majčina dušica
  • Papar
  • Tostirane kriške kruha za posluživanje

Priprema

Masline, maslinovo ulje, limunov sok, limunovu koricu, ocijeđene kapare, češnjak, inćune, majčinu dušicu i papar stavite u multipraktik. Miksajte dok se svi sastojci ne usitne, ali ne do kraja.

Po potrebi dodajte još malo maslinova ulja za željenu konzistenciju. Namaz poslužite namazan na tostiranom kruhu.

Dobar tek!

Foto: Pixabay