Piletina ne mora biti dosadna! Često korištena namirnica može se spremati na razne načine, svakog dana u tjednu i ako ste malo kreativni, svaki put može biti kao da jedete u luksuznom restoranu. Danas vam donosimo recept za fina pileća prsa u laganom umaku od meda, prenosi Glas Istre.
Sastojci za četiri osobe
- 500 g pilećih prsa
- sol i papar
- 30 g brašna
- 50 g maslaca
- 2 češnja češnjaka
- žlica jabučnog octa
- žlica soja umaka
- 100 g meda
Priprema
Piletinu narežite na četiri odreska te posolite i popaprite sa svake strane. Dobro pobrašnite, a višak otresite.
U tavi na jakoj vatri otopite 40 g maslaca, dodajte piletinu i pržite 2-3 minute pa okrenite i drugu stranu pržite minutu. Smanjite vatru dodajte narezani češnjak i ostatak maslaca pa kratko pržite uz miješanje.
U smjesu potom dodajte umak od soje, ocat i med te protresite tavu da se sastojci sjedine. Pustite da umak zavrije, pa kuhajte dok se ne zgusne. Piletinu nekoliko puta okrenite u umaku i maknite s vatre.
Servirajte toplo uz omiljeni prilog te sve prelijte ostatkom umaka. Dobar tek!
Izvor: Index
Foto: Pixabay