VIDEO: Poznata glumica iskreno progovorila o svojim razvodima, majčinstvu i žrtvovanju. Svojoj djeci uvijek kažem da volim njihovog tatu

VIDEO: Poznata glumica iskreno progovorila o svojim razvodima, majčinstvu i žrtvovanju. Svojoj djeci uvijek kažem da volim njihovog tatu

Sve je iznenadio razvod glumice Jelene Perčin i Momčila Otaševića za koji smo saznali u prvim danima 2023. godine. Glumački par važio je za jedan od skladnijih na javnoj sceni, ali očigledno su samo oni znali što se događa u njihova četiri zida.

U braku su dobili kći Mašu i sina Jakšu, koji su i dalje centar njihovih svjetova, te je hrvatska glumica otkrila da oni, s obzirom na njihove godine, nisu osjetili razvod roditelja. Jelena Perčin ima kći Lotu iz svog prvog braka.

Iako je bilo izazovno, Jelena se uvijek vodila parolom “Bolje dobar razvod, nego loš brak” pa iza sebe ima dva neuspješna braka, ali i više nego “dobra razvoda”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Profesorica Đurđević poslala pismo Teleskopu: Tvrdi da je napravila “lapsus” s vaginom i rodnicom

-Potpuno je bio različit moj prvi razvod od ovog drugog jer je riječ o različitim ljudima. Tu je situacija gdje nekako možeš dati svoj maksimum i nadati se najboljem. Nema pravila. Mogu posljedice biti ovakve ili onakve, ali ja mislim da je teže biti u lošem braku nego prolaziti kroz razvod – rekla je u podcastu “Mame kod Lane”.

Jako zanimljiv razgovor

-Nama nije velika promjena jer je Momo, takav nam je posao, puno ga nije bilo, puno je radio pa u tom smislu nije djeci bio šok.

-Mislim da je važno, i što mi se pokazalo od početka, ono što je moj stav, da je bitno da postoji komunikacija. Da djeca vide komunikaciju među roditeljima i da ona nije patološka. Po mogućnosti da neke svoje ljutnje, povrede, čovjek uspije staviti sa strane. Staviti stvarno djecu na prvo mjesto. Ako se to ne može, onda pred djecom treba maksimalno izbjegavati komunikacije. Djeca su zapravo jako prilagodljiva i ne treba tu ništa mistificirati. Meni je bitno i to što nikada nisam rekla svojoj djeca da mama i tata nisu više zajedno jer se ne vole.

To mi je nešto grozno. Maša i Jakša su još uvijek premali, a s Lotom sam komunicirala kada je ona negdje u prvom razredu počela postavljati pitanja. Onda bih joj ja rekla: Ne, ja volim tvog tatu. Mi nismo više u braku, nismo više zaljubljeni, ali ga ja volim. On je moj dobar prijatelj i važan mi je tvoj tata.

Djeca na taj način dobiju stabilnost i nemaju osjećaj da moraju birati između roditelja. Najčešće djeca izaberu slabijeg roditelja za kojeg intuitivno osjećaju da ga treba zaštititi. Ima i tih faza koje jednostavno treba izdržati i ne reagirati nekim trenutnim sentimentom nego dugoročno i što je stvarno za njih dobro. Nema idealne obitelji ni one u braku ni one koje su rastavljene. A nije ni život idealan. On nosi puno nepravdi i puno frustracija. Ako bih mogla reći da je nešto umijeće življenja, onda je to naučiti se živjeti s tim da i sam ne uđeš u frustraciju. Da znaš naći radost u onome što imaš, s jedne strane, a s druge strane da su neki promašaji i pogreške sastavni dio života – poručila je Jelena dodajući da je jedan od problema što smo se danas navikli brinuti samo o sebi.

” Nekako je cijeli trend da se u ovom vremenu naglašava što ti hoćeš, što ti želiš i kako se osjećaš. Potpuno se izgubio koncept žrtve. A neki period u životu zahtijevaju i neku žrtvu. I samo majčinstvo je neka vrsta žrtve bez obzira na ljepotu”, naglasila je Jelena Perčin.

Foto: Hina