Ajme kako smo dobar recept za pečeno meso dobili. Bomba. Bez pretjerivanja. Bomba ručak, tako ga je nazvao i kuhar na čijem smo Instagramu pronašli recept. Antonio Brajković, već smo vam o njemu pisali, mladi je kuhar iz Labina kojeg s guštom pratimo jer ima stil koji je po mnogočemu jedinstven. Ako ga zapratite, brzo će vam postati jasno na što mislimo.
Baš u tom njegovom stilu je i video koji nam je privukao pažnju, a u njemu Antonio priprema meso tako da ga ubaci u pećnicu pa na njega zaboravi neka tri sata. Zvuči obećavajuće, zar ne? Ili barem vrlo primamljivo za one koji ne vole dežurati uz špaher, piše Slobodna Dalmacija.
E, ali… Naravno da to nije sve. Meso najprije treba malo obraditi, a treba obraditi i sastojke koji idu s njim u pećnicu. Slijedi recept, a u nastavku i video u kojem možete vidjeti sve finese oko pripreme.
“Bomba ručak ili istarski fuži s junećim butom: izdinstate povrće, posolite ga dodate sjeckanu rajčicu i stavite u pleh, juneći but začinite i zapečete, stavite na povrće, zalijete crnim vinom 500 ml i s 500 ml vode, dodate lovor i ružmarin i pečete na 150 stupnjeva Celzija oko 3 sata. Potom povrće izmiksate, but natrgate i sve izmiješate i začinite još po želji. Pomiješajte s kuhanim fužima i za sam kraj naribajte sira”.
Jesmo vam rekli da zvuči dobro?
Slika je ilustracija
Foto: Pixabay