Sezona je jagoda i najbolje ih je iskoristiti za pripremu sočnih kolača. Danas vam donosimo recept za kremasti kolač s jagodama i biskvitom, prenosi Glas Istre.
Sastojci za 12 porcija
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 12 žlica ulja
- 100 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 0,5 limuna (samo kora)
- 1 prašak za pecivo
- 8 žlica glatkog brašna
- 6 žlica oštrog brašna
Dodatno
- 1 kg jagoda
- šećer za posipanje po jagodama
- 2 vrećice šlag pjene
Priprema
Jaja i šećer pjenasto umutite, a zatim im lagano dodajte ostale sastojke za biskvit. Smjesu izlijte u nauljeni pleh i pecite 25 minuta na 180°C.
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga poslala poruku majkama koje su povele djecu na paradu ponosa: Ovo trebate reći svojoj djeci
Biskvit ohladite, a zatim preko njega poslažite jagode – prije toga ih operite i narežite na kolutiće. Jagode po želji malo pošećerite
Na vrh kolača preko jagoda nanesite dvije šlag pjene koje ste napravili prema uputama na vrećici. Kolač ohladite, narežite i poslužite.
Foto: Pixabay